Posodobitev ogrevalnega sistema


Nasveti za posodobitev obstoječega sistema
Zamenjava obstoječega sistema za ogrevanje je na splošno zelo dobra odločitev. Večja učinkovitost novih ogrevalnih sistemov bistveno zmanjša porabo energije vaše namestitve. Zamenjava ogrevalnega sistema vodi do nižjih obratovalnih stroškov in zmanjšuje negativni vpliv na naše okolje.

Nasveti za posodobitev
Posodobitev v večini primerov ne potrebuje veliko časa za dokončanje. Na splošno je nov ogrevalni sistem vgrajen v največ treh do petih dneh.
Ko boste zamenjali sistem ogrevanja lahko vaš obstoječi vir energije, postopoma spreminjate ali v celoti preidete na obnovljive vire energije.

Uporaba obstoječega vira energije z moderno tehnologijo
Zamenjajte vaš stari kotel na primer z sodobnim kotlom z visokim izkoristkom z kondenzacijske tehnologije. Če imate dostop do lesne biomase, se odločite za učinkovit kotel na polena. Najbolj optimalna rešitev je toplotna črpalka, vendar ni edina. Preden se odločite za modernizacijo, preglejte kaj se vam splača, katere vire imate na voljo in se na podlagi tega odločite. Pri zamenjavi boste znatno zmanjšali stroške delovanja vašega sistema in pripomogli k zaščiti okolja.

Postopni prehod na obnovljive vire energije
Večina starejših grelcev deluje neučinkovito in oddajajo preveč CO₂. Naraščajoče cene goriv se prav tako poznajo pri zviševanju stroškov vzdrževanja. Sistemi ki delujejo na osnovi obnovljivih virov vam omogočajo, da postanete bolj neodvisni od dragih fosilnih goriv. Nikakor pa ni nobene potrebe v tem da vložite ves svoj denar, kar v enem naletu. Namesto tega raje vložite v novo opremo, ko je to potrebno.

Hibridni sistemi: obnovljivi viri energije ter ogrevanje na plin
Iščete majhno in kompaktno enoto, ki uporablja obnovljive vire energije? Potem je hibridni sistem zanimiva rešitev. Hibridni sistem združuje toplotno črpalko z plinskim kondenzacijskim kotlom v majhnem prostoru. Notranja stenska enota je zelo fleksibilna pri montaži v majhnih prostorih. Inteligentno upravljanje pri hibridnih sistemih zagotavlja visoko stopnjo varčevanja pri operativnih stroških.

Popolnoma prehod na obnovljive vire energije
Iščete varianto, ki je usmerjena v prihodnost? Potem se osredotočite izključno na obnovljive vire energije. To vam zagotavlja avtonomijo v odnosu do višjih cen fosilnih goriv. Prihranili boste večino stroškov obratovanja in s tem pripomogli k boljšem okolju. V mnogih državah vključno z Slovenijo, lahko koristite tudi državne subvencije.

Toplotne črpalke: Vaš lastni vir energije
Sodobne toplotne črpalke uporabljajo toploto iz zraka, vode ali tal za ogrevanje ter za pripravo tople sanitarne vode. Ta energija je na voljo skozi vso leto in je v neomejenih količinah. Toplotna črpalka deluje na okolju zelo prijazen način, saj ne proizvaja nobenih emisij.
Toplotna črpalka zrak / voda je posebej primerna za zamenjavo vašega ogrevalnega sistema: Za ta določen tip ni potrebna večja prenova. Strošek pretvorbe in nakupna cena toplotnih črpalk zrak/voda je v primerjavi z ostalimi tipi nizka.
Nižja kot je temperatura pretoka bolj učinkovito bo delovala vaša toplotna črpalka. Večje ogrevalne površine, omogočajo delovanje toplotne črpalke pri nižjih temperaturah. Tudi izolacija same zgradbe vpliva na energetsko učinkovitost vaše toplotne črpalke.

house_modern