Nasveti za novogradnje


Iščete nov ogrevalni sistem? Vaše stroške ogrevanja lahko zmanjšate z namestitvijo sodobnega, ekonomičnega sistem ogrevanja. Obenem boste s tem pripomogli ne samo vaši denarnici, ampak tudi varovanju podnebja.
Ogrevalni sistemi, ki temeljijo na obnovljivih virih so najboljša izbira, ko gre za opremljanje novo gradenj. Tudi sodobni ogrevalni sistemi, ki temeljijo na fosilnih gorivih lahko izredno zmanjšajo stroške vašega ogrevanja. Sledijo nasveti za novogradnje, ki vam bodo pomagali pri planiranju vašega novega doma.

Pričeti fazo načrtovanja pravočasno
Že pri načrtovanju vašega novega doma si omislite katero vrsto ogrevalnega sistema boste imeli. Na ta način lahko opravite svoje gradbene projekte v skladu z vašim novim sistemom ogrevanja.

Izhod vašega ogrevalnega sistema
Seveda, mora vaš novi ogrevalni sistem zagotavljati dovolj veliko količino toplote. Enako velja za vašo oskrbo s pitno vodo: Topla voda mora biti na voljo ves čas v zaželenih količinah.
Poskrbite, da vaš ogrevalni sistem omogoča nadgrajevanje. Na ta način bo vaš ogrevalni sistem izpolnjuje vaše zahteve, tudi če se vaše potrebe nepričakovano povečajo.
Pri ogrevanju ne gre le za porabo sistema, ampak tudi za porabo količine energije, ki se vnese v sistem. Zato je smiselno vlagati v bolj učinkovit sistem, saj s tem zmanjšate stroške ogrevanja na dolgi rok.

Vaše ogrevanje in priprava tople vode
Število ljudi v vašem novem domu in prostor, ki ga ogrevamo določa količino toplote, ki jo potrebujete. Bolje je, da načrtujete za nekoliko več kot so vaše dejanske potrebe. To bo zagotovilo da bo vam in vaši družini vedno na voljo dovolj velika količina tople vode.

Izbira pravega energetskega vira
Priporočljivo je, da v celoti izpolnjuje vaše toplotne zahteve in da se pridobiva iz obnovljivih virov energije, kot so toplote okolice, sonce. Na ta način boste pripravljeni na zmanjševanje sredstev, naraščajoče cene energentov in povečanje zahtev za zaščito podnebja.
Imate tudi možnost združevanja različnih tehnologij med seboj, na primer delovanje plinskega kondenzacijskega kotla s toplotno črpalko. V naši ponudbi najdete set Rotex plinski kondenzacijski kotel ter toplotna črpalka.

Kje postaviti novi ogrevalni sistem
Ali želite, da se vaš sistem ogrevanje nahaja v kleti, v dnevnem prostoru, ali pa pod streho? – obstajajo primerne rešitve za vsako lokacijo v hiši. Več bivalnega prostora vam omogoča večje število različnih rešitev. Prednost današnjega časa je da obstaja rešitev za vsako velikost bivalnega prostora.

Prednostno porazdelitve toplote
V splošnem velja: večja kot je ogrevalna površina, nižja mora biti temperatura novega ogrevalnega sistema pri večji učinkovitosti. Z energetskega vidika, je talno gretje idealno za ogrevanje v novo gradnjah. Prihrani vam prostor in zagotavlja zahtevano toploto pri nizkih obratovalnih temperaturah. Prav tako je odlična osnova za sodobne sisteme, kot so toplotna črpalka in solarni sistem.

Financiranje in subvencije
Investicije v nov ogrevalni sistem je mogoče bistveno zmanjšati s pravilnim načrtovanjem in posvetovanjem. Vsega vam ni potrebno plačati na enkrat. Prepričajte se, da lahko vaš nov sistem ogrevanja v prihodnosti nadgradite – na primer s solarnim sistemom.
Stroške vaše investicije lahko dodatno zmanjšate z uveljavljanjem javnih sredstev(Ekoslad). Pri tem se lahko obrnete na nas, z veseljem vam bomo svetovali ter pomagali pri vsej potrebni dokumentaciji.

Tel: 040-831-950 | E-mail: info@biakom.si | Povpraševanje

 

rsz_viessmann_geo

 

Vir:Vaillant