Nova toplotna črpalka za sanitarno vodo Viessmann Vitocal 161-A


Toplotna črpalka Viessmann Vitocal 161-A ogreva sanitarno vodo stroškovno in energijsko varčno neodvisno od drugega proizvajalca toplote in pri tem koristi toploto prostorov.

Kompaktna toplotna črpalka za sanitarno vodo Vitocal 161-A je opremljena z vsemi komponentami za učinkovito in prostorsko varčno ogrevanje sanitarne vode. V ohišju s kompaktnimi dimenzijami se nahaja modul toplotne črpalke, ogrevalnik sanitarne vode s prostornino 300 l in regulacija.

Vitocal 161-A kot vir toplote koristi zrak, ki se nahaja v zgradbi. Primerna je za enodružinske hiše, kakor tudi za manjše obrate, kjer je toplote v izobilju, npr. v pekarnah ali v primerih, ko je potrebno prostor hladiti (n.pr. vinska klet, shramba za živila).

Toplotna črpalka je po izbiri dobavljiva brez spiralnega prenosnika toplote, za monovalentno delovanje ali z integriranim toplotnim izmenjevalnikom za obratovanje v bivalentnem ogrevalnem sistemu, v kombinaciji s solarnim sistemom.

Po izbiri dve izvedbi: za obratovanje z obtočnim ali odvodnim zrakom

Izvedba za obratovanje z obtočnim zrakom koristi zrak postavitvenega prostora. Vsesanemu zraku se odvzame del toplote, ki se s toplotno črpalko segreje na uporaben temperaturni nivo (do 65 °C za povišano higieno sanitarne vode). Prostorom se odvzame tudi vlaga, ki lahko povzroča škodo gradbenim substancam in tako poveča kvaliteto bivanja.

Z zamenjavo pokrova za obtočni zrak s pokrovom za odvodni zrak (pribor) uporablja Vitocal 161-A preko zračnih kanalov topel zrak iz drugih prostorov n.pr. iz kopalnice ali kuhinje.

1. Visokoučinkovit procesor
2. Uparjalnik za učinkovit prenos toplote
3. Regulacija
4. Integriran ogrevalnik sanitarne vode 300l
5. Magenzijeva anoda
6. Spiralni prenosnik toplote​

Preberite več:

Če razmišljate o namestitvi ali nakupu nove toplotne črpalke za sanitarno vodo, preglejte ponudbo v naši spletni trgovini ali nam pošljite povpraševanje, na voljo smo vam na:

Tel: 040-831-950 | Biakom | E-mail: info@biakom.si | Povpraševanje

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja